In het vroege ochtend blok streden de mini’s en a pupillen. Van onze club waren dat Maaike Wiebers, Moira de Jong en Rabysa de Jong. Renske Joosten en Celestine Liekens hadden helaas af moeten zeggen.

Maaike zat in een poule met 2 anderen, zij hebben allemaal 2 keer tegen elkaar gejudod. Haar eerste partij tegen Arwen Ruijsendaal wist ze winnen met een wazari voor een mooie goshi guruma. De 2e partij tegen Sabrina Amenchar verloor ze door net even verkeerd te draaien op de grond en te eindigen in een kesa gatame. In de 2e partij tegen Arwen had Maaike weer een sterke pakking in de nek en wist ze een yuko te scoren. In de laatste partij tegen Sabrina wist Maaike dit keer beter te overheersen en won ze op yuko. Uiteindelijk is ze hiermee eerste geworden van haar poule.
Moira en Rabysa zaten bij elkaar in de poule, samen met nog 2 anderen.
De eerste wedstrijd mochten de zusjes meteen tegen elkaar en deze strijd eindigde op beslissing in het voordeel van Moira. Moira moest hierna tegen Linda Verhaart, de uiteindelijke kampioen van de poule.
Linda Verhaart was net even te sterk voor Moira, die verloor door een kesa gatame. Ook voor Rabysa was Linda net even teveel, hoewel de yuko die ze tegenkreeg niet bepaald voor een mooie judoworp was, maar voor een slingerpartij waarbij ze net iets teveel op haar zij landde. Het laatste meisje uit hun poule was Mika Kroon. Rabysa kwam bij haar vast te zitten in een kesa gatame, waarbij zelfs haar mooie schommeltje om eruit te komen niet mocht baten. Ook Moira had het zwaar tegen haar, zij kwam op yuko achterstand te staan. Maar in de laatste 7 seconden wist ze nog een hele mooie wazari te scoren met een o soto gari en wist zo de partij toch te winnen. Uiteindelijk is Moira 2e en Rabysa 4e geworden.

Wat later op de ochtend was het tijd voor de B pupillen. Ook hier hadden wij weer goede meiden op de mat staan: Noor Boulidam en Nicole Sukandar. Selena Veerman had helaas afgezegd.
Noor zat ook in een poule van 3 en mocht dus ook 2x tegen beide tegenstanders. Als eerste mocht ze tegen Danae Schneider. De meiden waren aan elkaar gewaagd en het was een mooi potje links tegen rechtse pakking. Helaas verloor ze op beslissing. Waarschijnlijk door de zeer mooi ingezette worp van Danae waarbij Noor door de lucht vloog maar heel knap toch op haar buik wist te eindigen. De wedstrijd hierna tegen Kiki werd juist gewonnen op beslissing. Noor probeerde een paar keer haar uchi mata, maar dit leide helaas niet tot een score. Wel werd haar aanvallende judo dus gelukkig uiteindelijk beloont met het winnen van de beslissing. De 2e keer tegen Kikki was Noor beter in haar element en maakte ze een hele mooie lage ippon seoi nage waar haar tegenstandster niets tegen in kon brengen en op haar rug lande.
Ippon! Haar laatste wedstrijd moest ze weer tegen Danae. Deze wist 2 yuko’s te scoren, terwijl Noor voor veel acties helaas geen score toebedeeld kreeg. Uiteindelijk maakte ze een mooi punt met een overname, maar kreeg hier helaas maar een yuko voor en dus verloor ze alsnog. Noor liet mooi judo zien en werd daarvoor beloont met de 2e plek.
Ook Nicole had een kleine poule van 3. Haar eerste wedstrijd was tegen Fleur de Ruijter, beiden waren aan elkaar gewaagd en het was een spannende wedstrijd. Nicole liep alleen iets teveel achter Fleur aan waardoor zij het voordeel in de aanval had en zo de scheidsrechtersbeslissing naar haar toe wist te trekken. De 2e partij was tegen Ibtissam Chouki. Hier was een heel pakking gevecht gaande maar ondanks dat wist Nicole een mooie yuko te scoren met een o soto gari. Als 3e partij mocht ze weer tegen Fleur. Nicole had goed geluisterd naar de aanwijzingen en liep nu niet meer zo achter haar aan. Hierdoor kon ze zelf ook veel meer proberen, maar de meiden bleven aan elkaar gewaagd en ook deze partij eindigde in beslissing.
Helaas ging deze naar de tegenpartij. De laatste partij was weer tegen Ibtissam. Nicole liet mooi judo zien van een o soto gari, waarvoor ze een wazari kreeg, wist ze heel mooi door te gaan in een muurvaste kesa gatame, Ippon! Zo werd Nicole uiteindelijk 2e.

In het middag programma hadden we nog 2 meiden onder de 15 jaar:
Isabel Wiebers en Lisa Dollé.
Lisa had net als veel anderen ook weer een poule van 3. Als eerste mocht ze tegen haar naamgenoot Lisa Collet. Tijdens deze eerste wedstrijd twijfelde ze nog iets teveel en zo werd haar uchi mata/o uchi gari twijfel moment haar fataal, want ze kwam op wazari achterstand die ze niet meer wist in te halen. Haar 2e partij echter was Lisa mooi overheersend, Celina Havers kwam niet meer uit haar mune gatame. Ook haar 3e partij (weer tegen Lisa Collet) wist Lisa met haar oersterke mune gatame te winnen met ippon. Zo kwam ze voor te staan op punten en zou ze eerste kunnen worden als ze ook haar laatste partij zou weten te winnen. Gelukkig kan Lisa behalve zelf een mooie uchi mata deze ook goed overnemen en zo wist ze Celina voor de 2e keer op de grond te krijgen en vast te pakken in haar sterke mune gatame.
Ippon! Een welverdiende 1e plaats voor Lisa dus!
Isabel zat in een sterke poule met 3 andere meiden. Haar eerste partij tegen Famke van Laar liet ze mooi combinatie judo zien en scoorde ze een ippon met een snelle tai o toshi. De 2e partij tegen Marit de Winter kwam ze eerst op een yuko achterstand, maar door een shido voor een schijnaanval op 2 knieën en daarna een mollentje voor passiviteit, kwam de stand gelijk. Doordat Marit nog een paar keer haar schijnaanvallen op 2 knieën maakte kreeg ze uiteindelijk Hanso kumake en hierdoor won Isabel uiteindelijk. De 3e partij was tegen rivaal en Nederlands Kampioen -15 jaar Naomi de Graaff. Het was een spannende wedstrijd, de meiden zijn aan elkaar gewaagd en het was een waar links vs rechts gevecht. Er werd veelvuldig aangevallen en geblokt, maar beide wisten geen score te verdienen. Dit was een zeer spannende scheidsrechter beslissing! 2 voor de 1 en 1 voor de ander. Met haar zeer mooie aanvallende judostijl wist Isabel deze beslissing te winnen en 1e te worden in haar poule. Een zeer knap resultaat met zulke tegenstanders!

Verder was het toernooi was prima georganiseerd, alles begon mooi op tijd, er was genoeg ruimte voor zowel judoka’s als ouders en er hing een prettige sfeer. Al met al was het dus een mooie judodag met 7 aanvallend judoende meiden en een mooie eindscore van drie 1e plekken, drie 2e plekken en een 4e plek.