Zaterdag 3 maart 2013 waren we te gast bij Body Action in Schagen voor de 7e ronde van de regiocompetitie. Raymon was vandaag jarig en kon dus niet aanwezig zijn om te coachen. Raymon namens het hele team alsnog GEFELICITEERD. Doordat Pascal Proper zich had teruggetrokken uit de competitie, hadden we eigenlijk een team minder om tegen te judoën. Om toch lekker en veel te kunnen judoën, hadden de coachen van de overgebleven teams besloten een mengelmoesteam samen te stellen, gevormd door spelers van alle andere teams en zo werd het sterrenteam geboren.

De eerste partij die we moesten spelen was tegen Body Action. Van de 12 te spelen partijen wisten we er maar liefst 10 met vol punt (ippon) te winnen.
Eindstand Body Action 4-20  Judo Bos 20-100.

We hadden de smaak te pakken. In de 2e partij van vandaag moesten we tegen Asahi-San. Was het judo al mooi en goed in de eerste partij, deze partij waren we zo niet nog beter. De overwinning 10 partijen vol punt en 1 met waza-ari.
Eindstand Asahi-San 2-10  Judo Bos 22-107.

Tijd voor de derde partij, deze was tegen De Uitkomst. Ons judo was als dat al goed, kon nog beter, maar ook het team van De Uitkomst gaf met knap judo weerstand. Na enkele spannende partijen was de eindstand:
De Uitkomst 6-30 Judo Bos 18-82.

En ja de laatste partij was tegen het nieuwe sterrenteam. Hierin stonden ook nieuwe judoka’s, die nog nooit een wedstrijd hadden gespeeld. De afspraak was dan ook dat we deze spelers met respect en fair zouden behandelen. Voor een nieuw en onervaren team speelden ze zeker goed judo en waren er in dit team best wat talenten aanwezig. Onze eindstand tegen dit team was:
Sterren team  4-11  Judo Bos 20-86.

Aan het einde van de dag zag ik een heel tevreden en blij team naar huis gaan. Dit is FANTASTISCH om als coach te zien. Een team dat lekker heeft gejudood, fair play heeft gespeeld en een op en top teamgevoel heeft. Top hoor ik heb in ieder geval meegenoten.

Henk.