Tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven hebben de geplaatste judoka van Bosjudo zeer goed gepresteerd.
Brian Sikkens had 5 overwinningen op rij nodig om Nederlands kampioen te worden. Brian maakte veel mooie worpen en was sterk op de grond. Redmer Nicolai werd in een sankaku tot overgave gedwongen. Jamo Puts kreeg in de golden score een heupworp. Kwin Phetmanee was technisch heel sterk, maar Brian was tactisch net wat sterker. De partij tegen Bouwmeester was heel spannend, maar in de goldenscore won Brian. In de finale toonde Brain een grote overmacht tegen Mike Vlaar.

Lisa Dollé wist 3 wedstrijden te winnen.  Lisa was supersterk en versloeg haar tegenstanders met vol ippon en werd kampioen in de klasse + 63 kg,-15 jaar . Lisa maakte mooie beenworpen en heupworpen en nam vervolgens haar tegenstanders in een geweldige houdgreep. Lisa heeft heel zelfstandig  de wedstrijden gedraaid, met verschillende coaches omdat het heel druk was. De finale werd ze door Hans van Nooij en haar vader gecoached.

Isabel Wiebers werd kampioen in de klasse tot 32 kg. Ze maakte prachtige worpen en goede houdgrepen. Ze kwam alle sterke tegenstanders tegen: Eerst Gabrielle Hekkers (ippon), daarna Dewy Lo-A-Njoe (ippon), vervolgens Manuela Rutgers (ippon)en in een sinderende finale Naomi de Graaff. Vooral de finale was een spannende partij die in de goldenscore op hantei beslist werd.

We mogen trots zijn op zoveel kampioenen bij dit sterke NK -15 jaar in Eindhoven, vooral omdat er met veel   mooie ippons gewonnen werd.

NK -15 2013