In alle vroegte moesten Isabel Wiebers en Lisa Dollé naar Almelo, aangezien er al om 08.15 gewogen moest worden. Het toernooi werd gehouden in een mooie zaal in sportcomplex IISPA. Het toernooi begon goed op tijd. Het werd een makkelijke ochtend voor Isabel , aangezien zij al haar tegenstanders binnen de wedstrijdtijd met ippon de mat af stuurde. Met goed en verzorgd judo kon zij al haar tegenstanders domineren. Isabel werd daarmee dan ook de terechte en ongeslagen winnares.
Lisa begon goed en won haar eerste partij met een ippon. Je kon wel merken dat zij wat last had van de gemiste ochtendrust en liet zich dan ook verrassen in de tweede wedstrijd. Haar tegenstander was handig in ne waza en een verwurging was dan ook snel aangezet. Lisa herstelde goed en wist de volgende twee partijen met ippon te winnen. Aan het eind stond zij dan ook op een gedeelde eerste plaats. In de beslissende wedstrijd was Lisa gretig, iets te gretig en liep veel te snel naar voren. Haar tegenstander maakte daar handig gebruik van en scoorde met een heupworp. Lisa verloor deze wedstrijd en werd daarmee tweede.
In het derde blok kwamen Yarmo Jonk en Tessa Wormer in actie. In dit blok bleek wel dat veel scheidsrechters moeite hadden met de nieuwe regels. Vooral Yarmo was slachtoffer van warrige shido’s . Snel vergeten en naar het volgende toernooi is dan ook het advies.
Tessa was in bloedvorm en heeft laten zien een talent te zijn. Tactisch, veelzijdig en verzorgd judo waren de trefwoorden voor het toernooi van Tessa. Geen een partij werd gewonnen met dezelfde techniek. O uchi gari, verwurging, uchi mata en een goede overname op een de ashi barai. Alle partijen gingen gewonnen met ippon, Tessa sloot daarna de toernooi dag goed af en werd kampioen in haar klasse.