Dries Boulidam, Brian Sikkens en Tessa Wormer zijn kampioen geworden bij het Bloembollen toernooi.
Dries heeft heel zelfstandig gespeeld en won zijn partijen goed. Veel van zijn normale tegenstanders zijn een klasse zwaarder gegaan. Noor was jammer genoeg ziek. Kjeld de Wolf, Tristan Slokker en Nicole Sukander werden tweede op dit toernooi Kjeld speelde de finale tegen een judoka van wie hij in de poule met een mooie ippon gewonnen had. Nu kwam hij achter te staan en zijn tegenstander gebruikte de taktiek om bij elke aanval van Kjeld op zijn buik te duiken. Nicole draaide een spannende finale die ze voor hetzelfde geld gewonnen had, maar verloor. Hetzelfde gebeurde met Tristan, die scoorde zelfs , maar kreeg de punten niet. Zuur voor Tristan, maar dan moet je toch het verlies incasseren.
Olivier Jansen behaalde de derde prijs met mooi technisch judo. Hij maakte goed gebruik van de kracht van zijn tegenstanders. Hij verloor slecht 1 x het pakkinggevecht van Jip.
Joran Kessens stond ook goed te judoën en verloor net om de derde plaats. De andere judoka wonnen allemaal een paar wedstrijden in de poule, maar kwamen net niet door de voorronden. Dat is niet erg zij zaten net in een nieuwe gewichtklasse of deden wedstrijdervaring op. Met name de aanvalsdrift van Moira en Rabysa was goed. Als zij wat meer ervaring opdoen kunnenzij straks ook meer winnen. Ik heb weer veel nieuwe judoka gezien, die op de training weer veel wedstrijd tips kunnen krijgen naar aanleiding van dit toernooi.

’s Middags hebben de ‘oudjes’ ook nog gejudoot onder de coaching van Daan. Brian Sikkens en Tessa Wormer werden kampioen. Max Pereboom won 3x in de poule en mocht naar de kruisfinale, maar stuitte daar op de top van Noord-Holland en dat was nog net een klein bruggetje te ver. Maar het gat met de concurrentie wordt steeds kleiner.