Het vestigingteamtoernooi is gewonnen door het team van de Huesmolen.
Het was een spannend toernooi, waarbij alle wedstrijdjudoka’s hun eerste wedstrijd van het seizoen in teamverband gedraaid hebben. Er zijn veel mooie ippons gemaakt, omdat er soms een ervaren judoka tegen een minder ervaren judoka stond.
Binnen de teams werden de minder ervaren judoka’s goed gesteund en van tips voorzien door de ervaren judoka’s of coaches.
In de eerste ronde stond het team van de Huesmolen al tegen de latere nummer twee de Kersenboogerd. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel (hikiwake).
Hierdoor werd het een strijd om de wedstrijd punten tegen de teams van Bovenkarspel, Hoogkarspel en Enkhuizen. Het team van de Huesmolen behaalde uiteindelijk 41 punten tegen de Kersenboogerd 40 punten.
Ook de strijd om de 4e en 5e plaats was spannend. Jesse Smit van het team van Hoogkarspel wist pas in de laatste seconde van Rosa Hunneman van het team uit Enkhuizen te winnen, waardoor Hoogkrspel 4e werd. Heel knap van Rosa die net met wedstrijdjudo begonnen is. Hoewel er felle partijen werden gespeeld, hielden de ervaren judoka goed rekening met de minder ervaren judoka, door ze netjes te werpen en vast te houden.
Het  team van de Huesmolen bestond uit: Maaike Wiebers, Olivier Jansen, Naomi Brouwer, Isabel Wiebers, Jonas Ruiter, Esmee Martinez, Tim de Wildt en Jarmo Jonk, (Coach Ricardo Wiebers).
Na dit interne toernooi zijn onze  wedstrijdjudoka weer goed voorbereid om de externe wedstrijden en competities te starten.