Zaterdag 16 oktober 2013, vandaag was het de eerste dag van het Open Helderse Kampioenschap. De judoka’s die vandaag voor Bos Judo op de mat kwamen waren alle zeer goed gehumeurd en gefocust om te gaan judoën. In de ochtend werd er goed en krachtig judo getoond en dit resulteerde in plaatsing naar de kruisfinale voor Dries won 2 van de 3 partijen, Nicole won 4 partijen, Tristan won er maar liefst 5 van de 5 en Travis 2. Dries ronde de kruisfinale af met de 3e plaats en ook Nicole eindigde op de 3e plaats. Tristan greep net naast de 3e plaats door dat hij op hantei zijn laatste partij verloor, Travis zat ook net naast de 3e plaats. Toine heeft mooi judo laten zien en vandaag veel geleerd, kop op Toine de volgende keer maar weer proberen. In de middag kwamen al even goed gemutst en vol judo zin, Noor, Kjeld en Yarmo op de mat. Kjeld had wat moeilijkere tegenstanders en verloor helaas zijn partijen. Yarmo kwam in een poule van 6 verloor zijn eerste partij en na zijn zure appel te hebben verwerkt zette hij de volgende partijen allemaal om in wist behaalde 35 punten net als de latere nummer 1, toch een mooie 2e plaats. Noor plaatste zich door 3 van de 4 partijen met vol punt te winnen in de kruisfinale. Dit leverde een waar spektakel voor onze supporters en werd Noor hard aangemoedigd en gecoacht in de finale partij door deze supporters, Noor werd uit eindelijk knap eerste. Alle prijswinnaars gefeliciteerd, alle judoka’s hebben van daag weer veel ervaring op gedaan en zo niet nog meer geleerd.