Zaterdag 25 oktober vond alweer de 2e ronde plaats van de regiocompetitie bij judovereniging de Uitkomst in Anna Palowna.

De regiocompetitie is een competitie waar de judoka’s elke maand ervaring op kunnen doen met judowedstrijden in teamverband.

In de eerste ronde hadden de judoka’s van Bossport in Julianadorp van alle 3 de teams kunnen winnen.

Zeker Esmee en Naomi hadden hun zenuwen deze keer beter in bedwang en gingen beter om met de wedstrijdspanning. Dat resulteerde in enkele mooie wedstrijden van deze dames. Esmee wist 2 wedstrijden te winnen. Tegen Budo Centrum haalde zij 10 judopunten binnen door 2 maal met wazari te scoren o.a met haar favoriete beenworp o-soto-gari, maar ze had een zware dobber aan haar tegenstander van Ebi Sport in de eerste wedstrijd. Hoewel Esmee zeker niet kansloos was en het haar tegenstander niet makkelijk maakte door steeds zijn aanvallen te ontwijken, kwam zij in een houdgreep terecht.

Naomi was ook lekker op dreef en maakte in de wedstrijd tegen Budo Centrum een prachtige heupworp waarmee zij een ippon scoorde. In haar wedstrijd tegen de Uitkomst stelde zij ook 10 judopunten veilig door haar tegenstander in een houdgreep te nemen.

De judoka’s in de andere gewichtsklassen hadden ook alles gegeven maar dat bleek niet genoeg om de eerste wedstrijd tegen het team van Ebi Sport te winnen. Opvallend was dat er in het grondgevecht veel verloren werd, doordat veel van onze judoka’s in een houdgreep kwamen te liggen. Voor de volgende ronde zijn wij dus gewaarschuwd en weten dat Ebi Sport goed is in het ne-waza.

Nemanja , Justin en Sybren wisten nog wel 6 matchpunten en 30 judopunten veilig te stellen voor Judo Bos.

Het volgende team waar Judo Bos tegen moest aantreden was Budo-Cenrum. Ondanks dat er voortvarend van start werd gegaan met 10 matchpunten na 6 van de 12 wedstrijden werd het toch nog spannend. Met nog twee wedstrijden te gaan, stond de stand in matchpunten gelijk en moesten Jelmer en Mats voor de beslissing zorgen.

Jelmer stond tot -55 kg maar wist met een prachtige overname ippon te scoren. En omdat Mats ook zijn partij wist te winnen werd Judo Bos met 14 matchpunten en 62 judopunten winnaar.

De laatste wedstrijd van deze ronde was tegen de Uitkomst. Ook deze werd gewonnen met 18 matchpunten en 84 judopunten. De strijdlust van Sybren was opvallend en hoewel hij het in het begin van het gevecht moeilijk had met zijn tegenstander kreeg Sybren naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer grip op de partij. Hij wist de wedstrijd te beslissen met een houdgreep.

De judoka’s van Judo Bos hebben goed gespeeld en veel geleerd. Met de inzet en het plezier waarmee gejudood is, belooft dit een leuke en spannende regio-competitie te worden.

Groeten Richard