Zaterdag 10 januari konden de judoka’s van Judo Bos zich opmaken voor de eerste regiocompetitie van het jaar 2015.

Met een aantal kleine aanpassingen was het hele team compleet. Jill was ziek en werd vervangen door Charlie in de categorie -24 kg. Door een blessure kon Jordy Stom niet deelnemen en Nemanja zou zijn plaats innemen voor deze ronde. Jordy was de vorige ronde voor het eerst in actie gekomen bij het regioteam en wist daar alle wedstrijden overtuigend te winnen.

De eerste partij moest Judo Bos uitkomen tegen Julianadorp. In eigen huis in de derde ronde hadden wij niet kunnen winnen en het team was voor deze ronde gebrand op een overwinning.

Charlie die nog niet zo veel wedstrijdervaring heeft ging voortvarend van start en was de betere judoka. Tijdens de wedstrijd raakte hij even uit zijn concentratie en werd verrast door zijn tegenstander. Charlie werd geworpen en belandde in een houdgreep.

Sem en Ruben wisten vervolgens hun wedstrijd te winnen wat Judo  Bos weer op voorsprong bracht. Naomi, Justin en Nemanja verloren helaas hun wedstrijden waardoor wij op achterstand werden gebracht. Olivier liet goed judo zien maar is soms nog iets te enthousiast. Hij wil graag het initiatief in de wedstrijd nemen zoals ook nu het geval was .Olivier maakte mooie acties maar werd helaas overgenomen en belandde in een houdgreep. Met iets meer tactisch judo denk ik dat hij meer wedstrijden winnend kan afsluiten.

Uiteindelijk werden nog drie wedstrijden gewonnen door Vladiek, Jelmer en Mats. Dat was helaas niet voldoende voor de overwinning. Julianadorp won met 14 matchpunten (mp) en 70 judopunten (jp) tegen judo Bos 10 mp en 50 jp.  Het verschil tussen winst en verlies is dus niet zo groot ook als je de wedstrijd van Sybren de revue laat passeren. Ook Sybren had het beste van de wedstrijd en had de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken. Staand kwam Sybren heel goed voor de dag en plaatste de ene na de andere aanval. Hij liet zich echter verleiden tot het grondgevecht en moest daar het onderspit delven.

De volgende wedstrijden tegen De Uitkomst en Asahi-San werden door Judo Bos overtuigend gewonnen. Jelle liet zich in de -55kg gelden en maakte met een overname een prachtige ippon. Sybren was in de laatste wedstrijd tegen Asahi-San helemaal in zijn nopjes met een houdgreep waardoor hij de wedstrijd kon winnen. Naomi wist , bij voorlopig haar laatste deelname aan het regioteam, ook nog twee wedstrijden te winnen. Bij deze wil ik haar namens het hele team nog bedanken voor haar deelname en inzet in de verschillende rondes. Naomi heeft de nodige punten voor Judo Bos bij elkaar gesprokkeld en heeft er mede voor gezorgd dat Judo Bos nu een 2e plaats inneemt