Bos sport Buitenlessen voor jeugd tot 18 jaar van 29 april t/m zomervakantie

Vanaf woensdag 29 april 2020 t/m zomervakantie 2020 vinden de lessen plaats in de buitenlucht voor de groepen tot 18 jaar. De volwassenen zij alleen op vrijdag van 19.00 – 20.00 uur

Plaats: Alle trainingen zijn op een sportveld naast de judoschool of gymzaal.

Behalve in Hoorn, de lessen zijn daar op het HSV sortcomplex, Hosdraf in Hoorn. Ingang bij tribune HSV, bij Basic Fit parkeerterrein.

Kijk voor het overzicht van de lessen en velden in het lesrooster. De kinderen trainen op vrijwel dezelfde tijd als normaal. Alle lessen van 1 uur of langer worden 50 minuten, zodat de groep die klaar is, al weg is als de volgende groep aankomt.  De kinderen mogen pas vlak voor de les begint aankomen. Ouders mogen niet langs de zijlijn blijven kijken.

Kleding: Kleedkamers mogen niet gebruikt worden. Iedereen dient in trainingspak of sportkleding met schoenen aan te komen en te vertrekken. Ga voor de training thuis naar het toilet. Wie het niet fijn vind, op het gras oefeningen te doen, kan een eigen trainingsmatje of badlaken meenemen.

Persoonlijke hygiene: Voor de training zal voldoende hand-gel aanwezig zijn om met schone handen te beginnen. Na de training dient iedereen direct te vertrekken.

Inhoud van de training en afstand 1,5 meter houden: We gaan oefeningen en spel doen volgens het Athletic Skill Model (ASM). Deze oefeningen kunnen individueel gedaan worden op 1,5 meter van elkaar. De groep van 12 t/m 18 jaar dient zich wel volledig aan de afstand te houden. We zullen gebruik maken van loopladders, badmintonrackets, ballen, parcours, etc. Verder zullen we judo oefeningen trainen  zonder partner. Kinderen tot 12 jaar hoeven zich officieel niet aan de 1,5 meter te houden in het spel.

Het is belangrijk voor kinderen om weer te gaan sporten voor de sociale vaardigheden, plezier en conditie. We hopen alle kinderen weer in de lessen terug te zien. Toch begrijpen en respecteren we dat sommige ouders het nog te vroeg vinden. Wij vinden het belangrijk dat kinderen onder professionele begeleiding kunnen sporten, met inachtneming van de regels.

Na de zomervakantie hopen we dat de regels  versoepelt  worden en de lessen volledig voor iedereen gegeven kunnen worden. De compensatie-uren komen later.