Als je wat ouder wordt, is het goed je lichaam op een gezonde wijze in beweging te houden.

Een gezond lichaam is een enorme rijkdom. Je wilt de dingen blijven doen die je altijd deed. Door training kan zelfs je bewegelijkheid vergroten en conditie verbeteren.

Hiervoor wordt de les bewegen 50+ sport speciaal aangeboden:

We beginnen de les met de warming-up lekker op muziek uit de jaren-70 tot nu. Als de spieren lekker warm zijn, gaan we de conditie verbeteren. We doen oefeningen met het accent op bewegelijkheid, lenigheid en kracht. Doordat we met kleine groepen werken is er veel persoonlijke aandacht en kan iedereen op zijn eigen niveau sporten. Daarvoor gebruiken we materialen zoals kleine en grote gewichtjes, kleine en grote ballen, steps en andere beproefde materialen. Iedere week trainen we weer andere oefeningen en de muziek wordt ook iedere week afgewisseld. Er wordt gewerkt met individuele oefenvormen, tweetallen en groepsvormen, waarbij ook spelvormen gedoseerd gebruikt worden. Iedereen mag de oefeningen op zijn eigen tempo uitvoeren en rust nemen als het nodig is. Na alle oefeningen doen we een cooling-down om de spieren te ontspannen en tot rust te komen.

De gezelligheid is erg belangrijk, dus sluiten we af met gratis koffie of thee.

Je bent van harte welkom op donderdag bij BOS-SPORT, Zesstedenweg 169 in Grootebroek, en/of bij de wandeltraining op dinsdag in het Streekbos.