Jiu Jitsu is een Japanse krijgskunst en betekent letterlijk vertaald “soepele krijgskunst”. Het Ju betekent niet letterlijk zacht, maar moet meer opgevat worden, dat we de kracht van de tegenstander niet met eigen lichaamskracht proberen te weerstaan, maar juist te gebruiken om te overwinnen. Jitsu is de kunst om door  grondige studie en oefening, perfectie na te streven.

De lessen jiu jitsu zijn op maandag  20.00 – 21.15 uur voor 14 jaar en ouder.

Bij ju jitsu is het de bedoeling om de aanval van de tegenstander te neutraliseren, door te ontwijken of door de tegenstander op een zwakke plek te raken en aangeslagen te maken, om hem vervolgens in zo’n positie te brengen, dat hij niets meer terug kan doen.

Bij jiu jitsu leer je stoten, schoppen, slagen en weren, klemmen, worpen, verwurgingen, controletechnieken en verdedigen tegen wapens. Ju jitsu alle technieken van van alle andere vechtsporten. Judo is ontstaan uit het jiu jitsu en vormt een goede basis voor het beoefenen van Jiu jitsu.

Wie al judo kan, heeft veel voordeel bij de beoefening van Jiu Jitsu, maar de sport is ook heel goed te beoefenen zonder voorkennis van een verdedigingssport. Iedereen kan zich op zijn eigen niveau ontwikkelen in deze fascinerende en effectieve sport. Iedereen kan het gestructureerde systeem van zelfverdediging eigen maken door leren en  trainen.