Bijna iedereen stoeit graag op een (h)eerlijke manier. Dit kan bij judo, want judo is op een speelse manier stoeien, gezond bewegen en verantwoordelijk zijn voor elkaar.
Judo werd door dr. Jigoro Kano (1860 – 1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst jiu jitsu. Voor de pedagoog Kano was judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde judo vooral als een opvoedkundige methode.
Tegenwoordig wordt ook door ouders en opvoedkundigen de pedagogische waarde van judo onderkend. Judo is een veelzijdige bewegingsactiviteit en helpt het karakter vormen. Terughoudende kinderen ontwikkelen zelfvertrouwen en drukke kinderen, vaak ten onrechte agressieve kinderen genoemd, leren met hun overmaat aan energie omgaan. Op speelse wijze leren vallen voorkomt ongelukjes en bouwt faalangst af.
Judo, mits op de juiste wijze gedoceerd, verbetert ook de samenwerking tussen de beide hersenhelften, door het verbeteren van de links rechts coördinatie. Dit heeft een positieve uitwerking op schoolprestaties. Ook het spel van winnen of verliezen (de wedstrijdjes), dat naast het demonstreren van technieken een onderdeel van judo is, vormt het karakter.
Judo leert je voor jezelf op te komen en positief om te gaan met anderen.
Judo is al geschikt voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar en kan tot op hoge leeftijd worden beoefend als bewegingsactiviteit of zelfverdediging.

Tuimelen kan al vanaf 2 jaar.

Hierbij kunnen kinderen met hun ouders op speelse wijze leren omgaan met elkaar en anderen. Middels oefeningen en spelvormen samen de beginselen van het judo  en beheerst stoeien leren.

Wedstrijdjudo vanaf 8 jaar.

Onze judoschool doet mee aan vrijwel alle toernooien in Nederland en heeft al een aantal jeugd- en junioren Nederlands kampioenen opgeleid.
In West-Friesland zijn wij  momenteel de beste judoschool.